ГоловнаСвіт

У Словенії президент розпустив парламент і оголосив дату дострокових виборів

Політичну кризу в країні викликала несподівана для багатьох відставка прем'єр-міністра.

У Словенії президент розпустив парламент і оголосив дату дострокових виборів
Борут Пахор
Фото: EPA/UPG

Президент Словенії Борут Пахор розпустив парламент і оголосив, що позачергові вибори в країні відбудуться 3 червня. Про це повідомляє словенський портал Delo.

"Я сьогодні розпустив Національні збори. Будучи президентом республіки, я сподіваюся, що виборча кампанія відбудеться толерантно і без ненависті. Я не буду втручатися в її хід, але хочу, щоб результат був настільки ясним, наскільки це можливо, і це б дозволило швидко сформувати новий уряд", - заявив він.

Президент додав, що явка на виборах буде залежати від того, наскільки толерантним буде кампанія і які аргументи будуть використовувати політичні партії.

Відзначається, підставою для дострокових виборів була несподівана для багатьох відставка прем'єр-міністра країни Мирослава Церара. Причина відставки - постанова Верховного суду країни, якою скасовується рішення минулорічного референдуму, який схвалює будівництво залізниці Копер - Дівача.

При цьому через два місяці в Словенії повинні були відбутися чергові парламентські вибори.

Політичні партії ніяк не могли домовитися про дату виборів. Відповідні консультації завершилися тільки на цьому тижні.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Словенії Мирослав Церар, який очолював уряд з вересня 2014 року, 14 березня 2018 року подав у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram