ГоловнаСвіт

Путін назвав удар по Сирії актом агресії

"Ескалація навколо Сирії чинить руйнівний вплив на систему міжнародних відносин".

Путін назвав удар по Сирії актом агресії
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін назвав ракетні удари по Сирії, які здійснили США, Великобританія і Франція, актом агресії.

Заяву Путіна опубліковано на сайті Кремля.

"Без санкції Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, порушуючи Статут ООН, норми і принципи міжнародного права, вчинено акт агресії проти суверенної держави, яке перебуває на передньому краї боротьби з тероризмом", - заявив російський президент.

Путін сказав, що Росія "у найсерйозніший спосіб" засуджує ракетний удар по Сирії і у зв'язку з цим скликає екстрене засідання Ради Безпеки ООН.

"Нинішня ескалація ситуації навколо Сирії чинить руйнівний вплив на всю систему міжнародних відносин. Історія розставить все на свої місця, і вона вже поклала на Вашингтон важку відповідальність за криваву розправу з Югославією, Іраком, Лівією", - заявив він.

Нагадаємо, вранці 14 квітня США, Великобританія і Франція завдали кілька ударів по об'єктах сирійської хімічної програми. Серед об'єктів, які потрапили під удари, - військовий аеродром в Меззе і комплекси сирійського Науково-дослідного центру в Барзе і Джамрайє під Дамаском, а також імовірна база зберігання хімічної зброї в районі населеного пункту Масьяф.

Президент США Дональд Трамп у зверненні до нації оголосив, що метою ударів стало запобігання використання Дамаском хімічної зброї і пообіцяв, що американо-франко-британська коаліція буде й надалі докладати до цього усіх військових, економічних та дипломатичних зусиль. Він також закликав Росію та Іран відмовитися від підтримки Асада і висловив сподівання на налагодження стосунків з цими двома країнами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram