ГоловнаСвіт

Прем'єр Туреччини закликав Путіна і Трампа припинити "вуличну бійку" через Сирію

"Що вони роблять? Погрожують один одному, розміщуючи пости в Twitter".

Прем'єр Туреччини закликав Путіна і Трампа припинити "вуличну бійку" через Сирію
Бинали Йылдырым
Фото: EPA/UPG

Прем'єр Туреччини Біналі Йилдирим в середу, 11 квітня, зажадав від президентів Росії і США припинити "вуличну бійку" через Сирію, повідомляє Немецкая волна.

 "Вони ведуть себе як вуличні бузотери, однак кому доведеться за це платити? Мирному населенню", - цитує голову уряду агентство Anadolu. "Що вони роблять? Загрожують один одному, розміщуючи пости в Twitter", - наголосив політик.

Біналі Йилдирим попередив, що "зараз не час для суперництва". Необхідно "залікувати регіональні рани і згуртуватися", додав він. За його словами, зараз п'ять постійних членів Радбезу ООН, включаючи Росію і США, "несуть куди більшу відповідальність" перед світовою спільнотою, ніж раніше, і повинні це усвідомлювати.

Нагадаємо, в першому твіті за 11 квітня Трамп написав: "Росія обіцяє збивати будь-які ракети, випущені по Сирії. Готуйся, Росія, тому що вони прилетять - хороші, нові і "розумні"! Не треба підтримувати Газову Тварину-Вбивцю [Асада], що вбиває своїх громадян і насолоджується цим!". Цей твіт став першим публічним визнанням Трампа, що США готуються завдати удару по Сирії.

Твіт Трампа з'явився після слів посла Росії в Лівані Олександра Засипкіна, який заявив, що Москва залишає за собою право збивати американські ракети, які можуть бути запущені по Сирії США, а також відкривати вогонь у відповідь.

Потім Трамп випустив ще два твіти, що стосуються відносин з Росією. Він заявив, що для поганих відносин Вашингтона і Москви "немає підстав", і запропонував зупинити гонку озброєнь, а також звинуватив команду спецпрокурора Роберта Мюллера в тому, що у США ворожнеча з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram