ГоловнаСвіт

Співзасновник Apple видалив акаунт із Facebook через скандал з персональними даними

Возняк готовий радше платити за користування соцмережею, ніж погодиться, що його особисті дані використовують для реклами.

Співзасновник Apple видалив акаунт із Facebook через скандал з персональними даними
Фото: EPA/UPG

Співзасновник Apple Стів Возняк заявив, що йде із Facebook через зростання занепокоєння з приводу недбалості, з якою Facebook й інші інтернет-компанії ставляться до приватної інформації користувачів.

Про це повідомляє USA TODAY.

"Користувачі надають кожну деталь свого життя Facebook - і... Facebook заробляє багато грошей на рекламі. Прибуток ґрунтується на інформації користувача, але користувачі не отримують жодного зиску", - сказав він.

Возняк додав, що він готовий радше платити за користування Facebook, ніж погодиться, що його особисті дані використовують для реклами.

"Apple заробляє гроші завдяки якісним продуктам, а продукт Facebook - його користувачі", - заявив Возняк.

Раніше на тлі скандалу з витоком персональних даних офіційні сторінки своїх компаній Tesla і SpaceX видалив із Facebook американський бізнесмен Ілон Маск.

Facebook зараз перебуває в центрі скандалу навколо витоку даних десятків мільйонів користувачів цієї соцмережі. Британська компанія Cambridge Analytica, пов'язана з передвиборним штабом Дональда Трампа, скористалася даними додатка для Facebook, що пропонував користувачам скласти їхній психологічний портрет. Протягом останньої передвиборної кампанії в США Cambridge Analytica використовувала особисті дані частини електорату для створення адресної і психологічно вивіреної політичної реклами.

Раніше стало відомо про витік даних 87 млн користувачів Facebook, а не 50 млн, як повідомляли раніше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram