ГоловнаСвіт

Рада Безпеки ООН проведе засідання через повідомлення про хіматаку в Сирії

У МЗС Росії повідомлення про хіматаку в Східній Гуті назвали "брехливими домислами".

Рада Безпеки ООН проведе засідання через повідомлення про хіматаку в Сирії
Фото: EPA/UPG

Дев'ять країн підтримали вимогу Франції скликати засідання Ради Безпеки ООН після повідомлень про ймовірну хімічну атаку в Сирії, внаслідок якої загинули не менш як 70 чоловік.

Про це повідомило постійне представництво Великобританії при ООН.

"Великобританія, Франція, США, Польща, Нідерланди, Швеція, Кувейт, Перу і Кот-д'Івуар зажадали скликати екстрене засідання Ради Безпеки ООН, щоб обговорити повідомлення про хімічну зброю в Сирії", - йдеться в повідомленні представництва у твітері.

Зазначається також, що засідання планують провести в понеділок, 9 квітня.

Раніше міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан назвав "украй тривожними" повідомлення про хімічну атаку в Східній Гуті в Сирії та зажадав скликати Раду Безпеки ООН з метою термінової перевірки ситуації.

Глава французького МЗС висловив своє різке засудження ситуації, що склалася в місті Дума протягом 24 годин і назвав її "немислимим порушення міжнародного гуманітарного права". Він також нагадав про попередження президента Франції Еммануеля Макрона, який говорив про готовність Франції завдати удару в разі підтвердження інформації про хімічні атаки.

У МЗС Росії повідомлення про хіматаку в Східній Гуті назвали "брехливими домислами".

"Про подібні небезпечні провокації ми не раз попереджали останнім часом. Мета цих брехливих домислів, що не мають під собою жодних підстав, вигородити терористів і непримиренну радикальну опозицію, яка відмовляється від політичного врегулювання, одночасно спробувавши виправдати можливі силові удари ззовні", - заявили у відомстві.

На думку авторів заяви, повідомлення про газову атаку з боку урядових військ Сирії - це "сфабрикована інформація" і "вкидання", мета яких перешкодити миротворчій операції в регіоні.

Також у МЗС наголосили, що військове втручання третіх країн у конфлікт у Сирії є неприпустимим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram