ГоловнаСвіт

Трамп розраховує зустрітися з Путіним, незважаючи на нові санкції

"Президент говорив, що він хоче хороших відносин з Росією".

Трамп розраховує зустрітися з Путіним, незважаючи на нові санкції
Фото: EPA/UPG

Нові санкції, які США ввели проти бізнесменів і політиків з оточення російського президента, не вплинули на намір президента Дональда Трампа зустрітися з Володимиром Путіним.

Про це заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс на прес-конференції 6 квітня, пише Reuters.

Відповідаючи на запитання журналіста про те, чи вплинуть нові санкції на плановану зустріч російського і американського президентів, Сандерс сказала, що ні, не вплинуть. "Президент говорив, що він хоче хороших відносин з Росією, але це буде залежати від деяких дій росіян", - додала Сандерс.

20 березня Трамп і Путін провели телефонну розмову, після якої президент США заявив про майбутню зустріч з Путіним. Пізніше стало відомо, що Трамп запросив Путіна у Вашингтон. Однак після цього відбулося висилання шістдесяти російських дипломатів із США, закриття генерального консульства РФ у Сіетлі, а також введення нових санкцій.

Путін і Трамп особисто зустрічалися двічі. У липні 2017 року вони провели повноцінні переговори під час саміту G20 в Гамбурзі, а в листопаді - поспілкувалися "на ногах" на саміті АТЕС в Данангу.

Нагадаємо, що під час розмови 20 березня Трамп також привітав Путіна з переобранням, хоча його радники категорично казали цього не робити. Також він заявив, що якщо Росія втягне США в гонку озброєнь, то американці її виграють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram