ГоловнаСвіт

Макрон і Путін провели телефонну розмову

Президент Франції закликав Росію до завершення бойових операцій у Сирії.

Макрон і Путін провели телефонну розмову

Президент Франції Еммануель Макрон і президент Росії Володимир Путін провели телефонну розмову, під час якої обмінялися думками з приводу Сирії.

Про це повідомляють на сайті Кремля.

Відзначають, що розмова відбулася за ініціативою французької сторони.

"Путін поінформував про досягнуті на зустрічі в Анкарі 4 квітня лідерів Росії, Ірану і Туреччини домовленості щодо подальшої роботи в інтересах забезпечення довгострокової нормалізації в Сирії, зміцнення її суверенітету, єдності, незалежності та територіальної цілісності. Було наголошено на необхідності просування процесу політичного врегулювання шляхом виконання рішень сочинського Конгресу сирійського національного діалогу, а також важливість якнайшвидшого формування в Женеві під егідою ООН Конституційного комітету", - йдеться в заяві російського уряду.

Також повідомляють, що Путін поінформував Макрона про перебіг операції в Східній Гуті, яку в Кремлі назвали "безпрецедентною операцією з порятунку мирних жителів".

Макрон, своєю чергою, закликав Росію до завершення бойових операцій, які веде режим сирійського президента Башара Асада проти повстанців, і до відновлення політичного діалогу.

У повідомленні Єлисейського палацу наголошується, що президент Франції закликав Путіна використовувати свій вплив на Дамаск для досягнення цієї мети.

Президенти також обговорили боротьбу з терористичним угрупованням "Ісламська держава".

Нагадаємо, 19 березня Макрон говорив з Путіним по телефону. Сторони обговорювали ситуацію в Україні, Африці та Сирії, зокрема - в Східній Гуті. Також Макрон закликав російську владу "пролити світло" на обставини отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля в британському Солсбері.

Раніше, в лютому, Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель надіслали спільний лист Путіну з проханням схвалити резолюції Радбезу ООН про перемир'я в Сирії. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram