ГоловнаСвіт

Космічний корабель VSS Unity вперше полетів з увімкненим двигуном

Випробування пройшли на полігоні в пустелі Мохаве і були визнані успішними.

Космічний корабель VSS Unity вперше полетів з увімкненим двигуном
VSS Unity
Фото: Скриншот видео

Суборбітальний космічний корабель VSS Unity типу SpaceShipTwo 5 квітня здійснив свій перший політ з увімкненим двигуном.

Згідно з повідомленням американської компанії Virgin Galactic, політ проходив на надзвуковій швидкості.

Випробування відбулися на полігоні в пустелі Мохаве в Каліфорнії і були визнані успішними.

Корабель пілотували льотчики-випробувачі Марк Стакі і Дейв Маккей. Носієм був літак VMS Eve типу WhiteKnightTwo. На висоті 14,2 тис. метрів корабель від'єднався від носія, увімкнув ракетний двигун і почав набирати висоту з 80-градусним кабріруванням. Під час польоту корабель сягнув висоти 25,7 тисячі метрів після чого почав знижуватися. Під час зниження на висоті 15,2 тисячі метрів льотчики повернули балки в нормальне положення і скинули залишки окислювача. Потім VSS Unity був направлений до аеродрому і благополучно приземлився.

Очікується, що VSS Unity найближчим часом зробить ще кілька польотів з увімкненим двигуном і вперше вийде в космос.

Нагадаємо, корабель VSS Unity був представлений у лютому 2016 року. Це другий корабель з серії SpaceShipTwo. Перший екземпляр, названий VSS Enterprise, зазнав аварії під час випробувального польоту в 2014 році. Корабель розбився через несанкціоноване переведення хвостового оперення в режим гальмування і катастрофа призвела до загибелі одного з пілотів. Офіційною причиною нештатної ситуації назвали людський фактор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram