ГоловнаСвіт

У Росії суд виправдав лідера карельського "Меморіалу" у справі про педофілію

Суд визнав Дмитрієва винним в незаконному зберіганні деталей гладкоствольної рушниці

У Росії суд виправдав лідера карельського "Меморіалу" у справі про педофілію
Фото: 7x7-journal.ru

Петрозаводський міський суд у четвер виправдав голову карельського "Меморіалу" Юрія Дмитрієва за статтею про виготовлення дитячої порнографії.

На закритому засіданні суддя зачитала резолютивну частину вироку, передає Интерфакс.

За словами адвоката Дмитрієва Віктора Ануфрієва, суд повністю виправдав Дмитрієва за статтею про виготовлення дитячої порнографії, а також за статтею про розпусні дії щодо дитини.

При цьому суд визнав Дмитрієва винним у незаконному зберіганні деталей гладкоствольної рушниці, за це він отримав 3 місяці обмеження волі.

Раніше прокуратура зажадала для 62-річного Дмитрієва 9 років колонії суворого режиму за сукупністю висунутих звинувачень. Захист наполягав на його повній невинності і виправдувальному вироку. Дмитрієв свою провину заперечував.

Голову карельського "Меморіалу" заарештували у квартирі в Петрозаводську 13 грудня 2016 року. Слідство звинувачувало його у фотозйомці неповнолітньої прийомної дочки з метою виготовлення порнографічних матеріалів, у здійсненні розпусних дій, а також у незаконному зберіганні зброї. Психолого-психіатрична експертиза визнала його осудним. Дослідження фотоматеріалів показало, що знімки не є порнографічними.

Дмитрієв складав книги пам'яті жертв політичних репресій у Карелії у 1930-х - 1940-х роках. Крім того, він виявив у регіоні місця масових поховань жертв репресій у Сандармоху і Червоному Бору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram