ГоловнаСвіт

Трамп передумав виводити війська з Сирії найближчим часом

Військові сили США в Сирії налічують близько двох тисяч осіб.

Трамп передумав виводити війська з Сирії найближчим часом
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп поки що не буде виводити американських військових із Сирії, незважаючи на зроблену минулого тижня заяву, що США дуже скоро звідти підуть.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Зазначають, що змінити рішення Трампа умовили його радники, аргументувавши це тим, що екстремістське угруповання "Ісламська держава" може перегрупувати свої сили й активізуватися, якщо його не стримувати.

Військові сили США в Сирії налічують близько двох тисяч осіб. У боротьбі з ІДІЛ вони сприяють альянсу курдських загонів народного ополчення і сил арабської опозиції, відомому як Демократичні сили Сирії.

За останні три роки за підтримки ВПС США Демократичні сили Сирії відбили в "Ісламської держави" кілька десятків тисяч квадратних кілометрів території.

У середу, 4 квітня, в Білому домі заявили, що військова присутність США в Сирії скоро закінчиться, але конкретних термінів виведення військ не назвали. Як було сказано в заяві, угруповання ІДІЛ майже повністю знищено і США проконсультуються із союзниками з приводу подальших дій.

Нагадаємо, напередодні в Сирії війська США запобігли сутичці з росіянами, аналогічній інциденту, коли в результаті авіаудару загинули російські найманці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram