ГоловнаСвіт

Трамп заявив про жорстку політику щодо Росії

Президент США прийняв у Білому домі президентів країн Балтії.

Трамп заявив про жорстку політику щодо Росії
Фото: EPA/UPG

У вівторок президент Дональд Трамп прийняв у Білому домі лідерів Латвії, Литви та Естонії – Раймондса Вейоніса, Далю Грібаускайте і Керсті Кальюлайд.

Голос Америки наголошує, що Балтійський саміт проходить на тлі зростання напруженості між Заходом і Росією. Напередодні зустрічі лідери країн Балтії закликали США адекватно оцінювати загрозу з боку Росії, яка, за їхніми словами, веде "гібридну війну", поєднуючи кібератаки і кампанії впливу в соціальних мережах з залякуванням військового характеру щодо їхніх країн та інших держав.

"Ймовірно, ніхто ще не займав більш жорсткої позиції щодо Росії, ніж я", - сказав президент Трамп під час зустрічі.

Під час бесіди порушувалося питання про діяльність НАТО.

"Разом зі Сполученими Штатами ми розраховуємо на рух в сторону глибоких реформ НАТО, особливо в (сфері) прийняття рішень, в рішучості", - сказала Даля Грибаускайте, відзначивши небезпеку агресії з боку Росії.

За підсумками балтійського саміту в Білому домі відбулася прес-конференція. Відкриваючи її, президент Трамп високо оцінив прагнення народів Балтії до незалежності в період існування СРСР. Він також підкреслив значення економічного співробітництва між США і країнами Балтії.

Під час візиту до Естонії влітку минулого року віце-президент Майк Пенс дав зрозуміти, що США стоять на стороні жителів трьох країн Балтії перед обличчям військової агресії.

Напередодні саміту повідомлялося, що лідери країн Балтії наголосять, що США не повинні недооцінювати загрозу балтійським державам, яка виходить від Росії в період, коли Москва продовжує випробування ракет в міжнародних водах в екстремальній близькості до Латвії і Швеції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram