ГоловнаСвіт

КНДР і Південна Корея проведуть саміт 27 квітня

Це будуть перші такі переговори більш ніж за 10 років.

КНДР і Південна Корея проведуть саміт 27 квітня
Фото: EPA/UPG

КНДР і Південна Корея визначилися з датою спільного саміту. Він пройде 27 квітня в селі Пханмунджом, розташованому на кордоні між країнами.

Про це пише  Reuters.

У спільній заяві, оприлюдненій за підсумками переговорів можновладних офіційних осіб, йдеться про те, що деталі майбутнього саміту будуть узгоджені на робочій зустрічі 4 квітня. Передбачається, що міждержавні переговори стосуватимуться денуклеаризації Корейського півострова і поліпшень міжкорейських відносин.

Лідер КНДР Кім Чен Ин наприкінці березня провів свою першу закордонну поїздку з моменту приходу до влади 2011 року, відвідавши сусідній Китай. У травні в нього запланована зустріч з президентом США Дональдом Трампом.

5 березня Кім Чен Ин вперше з 2011 року прийняв у Пхеньяні делегацію з Південної Кореї на чолі з Чон Ий Йоном, радником з питань безпеки.

За словами представника Південної Кореї, головною метою поїздки в КНДР було прагнення переконати Пхеньян почати переговори зі США для зниження напруженості на Корейському півострові. Після повернення в Сеул делегація оголосила, що північнокорейська влада пішла на поступки і висловила готовність відмовитися від ядерної зброї, якщо їм будуть надані певні гарантії безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram