ГоловнаСвіт

Американський спецпрокурор знайшов російського шпигуна, зв'язкового між Манафортом і Кремлем

Килимник зізнався, що раніше працював у ГРУ.

Американський спецпрокурор знайшов російського шпигуна, зв'язкового між Манафортом і Кремлем
Пол Манафорт
Фото: edition.cnn.com

Американський спецпрокурор Роберт Мюллер, який розслідує "російський слід" в американських виборах, знайшов зв'язок між Манафортом і російською розвідкою.

Про це пише видання Bloomberg.

За даними спецпрокурора, росіянин Костянтин Килимник працював з лобістами Полом Манафортом і Ріком Гейтсом в Україні, коли Манафорт був радником у Віктора Януковича і "Партії регіонів". Потім у 2016 році Килимник був каналом зв'язку між російським олігархом Олегом Дерипаскою, близьким до президента Володимира Путіна, і Полом Манафортом, який очолював передвиборну кампанію Дональда Трампа.

Тепер спеціальний радник Роберт Мюллер сформулював ще одну деталь. Гейтс підтвердив, що він знав, що Килимник раніше був офіцером російської військової розвідки - ГРУ. ФБР упевнене - Килимник підтримував зв'язки з російською розвідкою і в 2016 році.

Спецпрокурор Мюллер дав зрозуміти, що може розглядати Килимника як потенційний канал між російською розвідкою і офіційними особами в президентській кампанії Трампа.

За його даними, Манафорт продовжував спілкуватися з Килимником навіть у листопаді 2017 року, через місяць після того, як його звинуватили у відмиванні грошей і роботі незареєстрованим агентом в Україні. 8 грудня Мюллер повідомляв, що Манафорт і Килимник контактували тільки кілька днів тому - вони обмінялися думками з приводу статті про роботу Манафорта в Україні, яка з'явилася в київській газеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram