ГоловнаСвіт

Поліція встановила місце отруєння Скрипаля

Найвищу концентрацію нервово-паралітичної речовини виявили на порозі вхідних дверей його будинку в Солсбері

Поліція встановила місце отруєння Скрипаля
Бывший сотрудник ГРУ Скрипаль и его дочь Юлия за несколько часов до отравления.
Фото: mk.ru

Британська поліція вважає, що місцем першого контакту екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії з "Новачком" були вхідні двері їхнього будинку.

Про це повідомляє ВВС.

Фахівці Скотленд-Ярду, які розслідують отруєння колишнього офіцера ГРУ, виявили найвищу концентрацію нервово-паралітичної речовини на порозі вхідних дверей його будинку в Солсбері у графстві Вілтшир.

"На цей момент експерти визначили найвищу концентрацію нервово-паралітичної речовини на вхідних дверях за адресою проживання [постраждалих]", - йдеться в заяві Скотленд-Ярду.

Як повідомляють поліцейські, сліди нервово-паралітичної речовини виявлено і в інших місцях міста, але не в таких кількостях, як у будинку Скрипалів.

Раніше поліцейські оточили паб у центрі міста і піцерію, куди Скрипаль з дочкою вирушив із пабу. Після обіду в піцерії їх знайшли на лавці в сусідньому сквері непритомними.

Будинок оточили передусім, а поліцейський, який обшукував його, потрапив до лікарні і кілька днів провів у реанімації через отруєння "Новачком".

Сергій Скрипаль і його дочка Юлія ось уже три тижні перебувають у лікарні після отруєння невідомою речовиною.

Нагадаємо, 4 березня Сергія Скрипаля і його дочку Юлію виявили непритомними в місті Солсбері. Прем'єр Британії Тереза Мей назвала "вкрай ймовірною" причетність Росії до отруєння Скрипаля бойовою отруйною речовиною "Новачок".

Російська влада пояснень про "Новачка" так і не дала, але заявляла про "український слід" речовини, про те, що "Новачок" робили у Великобританії, США, Чехії та Швеції, а зберігали в країнах Балтії. Також у МЗС РФ заявили, що британська влада "зрежисувала" отруєння Скрипаля.

У Держдепі США назвали пояснення Росії у справі Скрипаля "безглуздими" і "неправдоподібними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram