ГоловнаСвіт

Британія перевірить видачу віз 700 багатим росіянам

Лондон оголосив війну сумнівному капіталу з Росії.

Британія перевірить видачу віз 700 багатим росіянам
Фото: EPA/UPG

Великобританія перевірить видачу віз 700 росіянам, які мають дозвіл на в'їзд у країну до 2015 року, повідомляє в середу агентство Bloomberg із посиланням на голову британського МВС Ембер Радд.

Йдеться про людей з так званою "візою інвестора" (investor visa), отримуючи яку прохач обіцяє інвестувати щонайменше два млн фунтів стерлінгів в економіку Великобританії. Таким чином, як зазначає агентство, йдеться виключно про "забезпечених росіян".

Агентство зазначає, що система видачі таких віз уже була посилена, проте існують підозри, що її, проте, могли використовувати корупціонери, а у Великобританію могли потрапляти незаконні кошти.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей у середині березня, говорячи про заходи щодо Росії через отруєння в Солсбері, зазначила, що Великобританія "продовжить використовувати можливості сил правопорядку, щоб протистояти злочинцям і корумпованим представникам еліти". "У нашій країні немає місця для цих людей і для їхніх грошей", - сказала вона.

Нагадаємо, напередодні міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон повідомив, що його країна видала ордери на арешт російського капіталу сумнівного походження.

Великобританія звинувачує Росію в отруєнні колишнього полковника ГРУ Генштабу Сергія Скрипаля, висланого в Лондон в рамках обміну шпигунами після відбування тюремного терміну за держзраду, і його 33-річної доньки бойовою нервово-паралітичною речовиною "Новачок", яка належить до третього покоління хімічної зброї.

На основі цих звинувачень Лондон раніше вислав із Великобританії 23 російських дипломатів, а також призупинив будь-яку співпрацю з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram