ГоловнаСвіт

Люксембург відкликає свого посла в Росії для консультацій

Рішення про висилку дипломатів через т.зв. "справу Скрипаля" поки що не ухвалювалося.

Люксембург відкликає свого посла в Росії для консультацій
Фото: eu2015lu.eu

Люксембург прийняв рішення відкликати свого посла в Росії для консультацій.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на Bloomberg.

Подробиці в повідомленні не наводяться.

Раніше міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн оголосив, що влада країни не планує приєднуватися до країн, які висилають російських дипломатів у зв'язку зі "справою Скрипаля".

Нагадаємо, 26 березня близько 20 країн світу синхронно оголосили про висилку російських дипломатів, які займалися розвіддіяльністю, 27 березня ще кілька країн приєдналися до цієї акції. Нова Зеландія не змогла знайти, кого б вислати, але також підтримала її. Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов розпорядився відкликати посла з Росії для консультацій.

Великобританія, на території якої сталося отруєння російського шпигуна-перебіжчика, оголосила це демонстрацією єдності Заходу перед лицем російської загрози. Сама Британія оголосила про висилку 23 дипломатів з Росії ще 14 березня.

Перехожі виявили Сергія Скрипаля та його доньку Юлію на лавці в Солсбері 4 березня. Влада Великобританії вважає, що вони були отруєні бойовою нервово-паралітичною речовиною класу "Новачок", яку виготовляли в Росії (її розробка почалася в СРСР), і що за цим нападом з високою ймовірністю стоїть Кремль. Міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон заявив, що вважає "вкрай ймовірним", що отруєння екс-полковника ГРУ санкціонував особисто президент РФ Володимир Путін.

Росія всі звинувачення у зв'язку зі "справою Скрипаля" заперечує і пообіцяла дзеркально відповісти на висилку своїх дипломатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram