ГоловнаСвіт

Нова Зеландія не знайшла російських шпигунів, щоб вислати з країни

Зважаючи на це, дії на підтримку Великобританії будуть обмеженими.

Нова Зеландія не знайшла російських шпигунів, щоб вислати з країни
Фото: EPA/UPG

Нова Зеландія оголосила, що вона теж хотіла вислати російських шпигунів у відповідь на отруєння Сергія Скрипаля, але жодного не виявила.

Прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн оголосила, що Секретна розвідувальна служба не виявила в країні таємних іноземних шпигунів, пише місцеве видання Stuff. При цьому Нова Зеландія оголосила про свою принципову підтримку країн, які вислали російських дипломатів.

Ардерн заявила, що Нова Зеландія хоче зробити щось, щоб підтримати міжнародну спільноту в її реакції на напад у Солсбері, але через відсутність шпигунів ці дії будуть вкрай обмеженими.

Нагадаємо, що в понеділок, 26 березня, близько 20 держав світу синхронно оголосили про висилку російських дипломатів, які займалися розвіддіяльністю. Великобританія, на території якої сталося отруєння Скрипаля, оголосила це демонстрацією єдності Заходу перед лицем російської загрози.

Перехожі виявили Сергія Скрипаля та його доньку Юлію на лавці в Солсбері 4 березня. Влада Великобританії вважає, що їх отруїли бойовою нервово-паралітичною речовиною класу "Новачок", яку виготовляли в Росії (його розробка почалася в СРСР) і що за цим нападом з високою ймовірністю стоїть Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram