ГоловнаСвіт

The Times: У день отруєння Скрипалі відключили GPS

Відключення GPS могло знадобитися "для проведення секретної зустрічі в невідомому місці".

The Times: У день отруєння Скрипалі відключили GPS
Бывший сотрудник ГРУ Скрипаль и его дочь Юлия за несколько часов до отравления.
Фото: mk.ru

Колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія відключали GPS на чотири години в день отруєння.

Про це повідомила британська газета The Times із посиланням на свої джерела.

У Скотленд-Ярді відмовилися обговорювати цю інформацію, оскільки поки що не можуть коментувати перебіг розслідування. Однак видання процитувало припущення інших ЗМІ, що відключення GPS могло знадобитися "для проведення секретної зустрічі в невідомому місці".

За останньою інформацією, о 9:15 Скрипалі побували на кладовищі, де поховані дружина колишнього співробітника ГРУ і його син Сергій. Близько 14:30 батько і дочка залишили машину на парковці в Солсбері, а потім вирушили в паб і ресторан. О 15:35 їх виявили на лавці в центрі міста.

Раніше BBC із посиланням на шкільного друга Скрипаля Володимир Тімошкова повідомила про те, що Скрипаль відправив лист, у якому просив президента Росії Володимира Путіна дозволити повернутися на батьківщину. Прес-секретар президента Дмитро Пєсков спростував цю інформацію.

Нагадаємо, 4 березня Сергія Скрипаля та його доньку Юлію знайшли непритомними в британському місті Солсбері. Влада Великобританії заявила, що колишнього розвідника отруїли нервово-паралітичною речовиною, і поклала відповідальність за замах на російську владу. Міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон заявив, що вважає "вкрай ймовірним", що отруєння екс-полковника ГРУ санкціонував особисто президент РФ Володимир Путін.

Росія заперечує свою причетність до отруєння. У МЗС РФ заявили, що британська влада "зрежисувала" отруєння Скрипаля або не змогла забезпечити захист від такого нападу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram