ГоловнаСвіт

Перший безперервний переліт з Австралії до Британії зайняв 17 годин

Новий рейс Перт - Лондон приблизно на три години швидший, ніж інші перельоти.

Літак, який здійснив перший безперервний рейс між Австралією і Британією, успішно приземлився в лондонському аеропорту Хітроу. Лайнер авіакомпанії Qantas Airlines подолав 14 498 кілометрів приблизно за 17 годин, передає ВВС.

Авіакомпанія використовувала літак Boeing 787-9 Dreamliner, який витрачає вдвічі менше пального, ніж Boeing 747. Переліт - частина амбітного плану Qantas увести наддовгі рейси до свого розкладу. Глава Qantas Алан Джойс назвав новий рейс переламним.  

Виступаючи перед першим польотом, він нагадав, що найперші рейси Qantas між Австралією і Британією - їх називали kangaroo route ("шлях кенгуру") - займали чотири дні та включали в себе сім зупинок.

Влада Західної Австралії також сподівається на збільшення туристичного потоку завдяки новому прямому рейсу.

Літак з 200 пасажирами і 16 членами команди на борту вилетів з Перта о 18:49 за місцевим часом у суботу. Щоб зробити такий довгий переліт більш комфортним, у літаку забезпечується покращена якість повітря і низький рівень шуму в кабіні.

У Британії деякі фанати авіації з ранку відстежували маршрут літака і з нетерпінням чекали приземлення.

Пасажири, які прилетіли першим рейсом, публікували знімки, як їх зустрічали в аеропорту Хітроу.

Новий рейс Перт-Лондон приблизно на три години швидший, ніж інші перельоти, які включають у себе зупинки на Близькому Сході для дозаправки або заміни літака.

Цей переліт - другий у світі за довжиною після рейсу авіакомпанії Qatar Airways з Дохи в Окленд (14 529 км), свідчать дані Міжнародної асоціації повітряного транспорту. Інші авіаперевізники, включаючи Emirates і United Airlines, також здійснювали безперервні рейси на відстань понад 14 тисяч кілометрів.

2017 року United Airlines запустила рейс між Лос-Анджелесом і Сінгапуром - це найдовший безпосадковий переліт зі США.

Найдовшим авіаперельотом у світі був рейс Singapore Airlines - 15 300 км із Сінгапуру в Нью-Йорк. Однак перельоти були припинені 2013 року.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram