ГоловнаСвіт

Пучдемона затримали в Німеччині на кордоні з Данією

Екс-глава Каталонії прямував з Фінляндії в Бельгію.

Пучдемона затримали в Німеччині на кордоні з Данією
Карлес Пучдемон
Фото: EPA\UPG

Поліція Німеччини затримала колишнього голову женералітету Каталонії Карлеса Пучдемона на кордоні країни з Данією, повідомив у неділю, 25 березня, його адвокат, пишуть "РИА Новости".

"Голова Карлес Пучдемон був затриманий у Німеччині, коли він перетинав кордон з Данією, прямуючи до Бельгії з Фінляндії", - написав адвокат Жауме Алонсо-Куевільяс у своєму мікроблозі в Twitter.

Зараз Пучдемон перебуває у комісаріаті. Адвокат додав, що ставлення до Пучдемона з боку німецької поліції "коректне".

Захисник повідомляє, що Пучдемон прямував до Бельгії, щоб "постати, як завжди, перед бельгійським правосуддям".

Нагадаємо, в п'ятницю, 23 березня, суддя Верховного суду Іспанії Пабло Льярена видав європейський ордер на арешт Пучдемона, колишніх радників женералітету Тоні Коміна, Мерічель Серре, Луїса Пуча, що живуть у Бельгії, колишнього радника освіти уряду Каталонії Клару Понсати, що перебуває у Великобританії, і генсека "Лівих республіканців Каталонії" Марти Ровіри, яка не з'явилася в суд і, за даними іспанських ЗМІ, вирушила до Швейцарії.

У момент видачі євроордера на арешт Пучдемон перебував у Фінляндії. Поліція Фінляндії підтвердила, що отримала запит Іспанії на видачу колишнього глави каталонського женералітету, і почала обмін додатковою інформацією з Мадридом.

Однак увечері в суботу організатор візиту Пучдемона в Гельсінкі депутат парламенту Мікко Кярня заявила, що колишній глава каталонського женералітету Карлес Пучдемон покинув Фінляндію ще у п'ятницю та вирушив до Брюсселя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram