ГоловнаСвіт

Китай озвучив відповідні кроки на мита США

Планується введення митних тарифів на імпорт товарів на загальну суму 3 мільярди доларів.

Китай озвучив відповідні кроки на мита США
Фото: EPA/UPG

Міністр торгівлі Китаю заявив, що його країна планує ввести митні тарифи проти американських імпортних товарів на суму 3 мільярди доларів, додавши перелік з 128 найменувань американських товарів, щодо яких може бути направлено заходи.

Таку відповідь видано через день після рішення президента США Трампа ввести мита на китайські товари і послуги на суму $60 млрд в рік, повідомляє Голос Америки.

Мита США можуть бути застосовані до китайських товарів аерокосмічної сфери, інформаційних технологій і машинобудування. Заходи запрацюють після 30-денних консультацій, які почнуться після публікації переліку.

У п'ятницю Сполучені Штати подали скаргу проти Китаю і Світової організації торгівлі, звинувативши Китай в крадіжці інтелектуальної власності США. Трамп також дав вказівки міністрові фінансів США Стівену Мнучіну викласти пропозиції про введення нових обмежень проти китайських компаній для того, щоб захистити стратегічні американські технології.

Китай відкидає звинувачення США і заявляє про плани ввести заходи проти американського імпорту. Посол Китаю в СОТ заявив Reuters, що Пекін готовий до такого кроку США і оскаржить його в СОТ.

Перша відповідь Китаю передбачає введення митних тарифів на імпорт американської свинини, переробленого алюмінію, американських сталевих труб, фруктів і вина та інших товарів на загальну суму 3 мільярди доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram