ГоловнаСвіт

Росія заборонила польоти Ан-148 після катастрофи під Москвою

Ан-148 вважається українським літаком, його головний розробник - ДП "Антонов".

Росія заборонила польоти Ан-148 після катастрофи під Москвою
Ан-148

У Росії припинять експлуатацію всіх літаків Ан-148.

Такий припис виніс Ространснагляд, повідомив керівник відомства Віктор Басаргін.

"Ми зробили припис призупинити польоти Ан-148 у всіх авіакомпаніях, в яких експлуатують", - цитує Басаргіна РИА Новости. За його словами, таке рішення було прийнято після позапланової перевірки авіакомпанії "Саратовські авіалінії". Ан-148 цієї авіакомпанії 11 лютого розбився в Раменському районі Підмосков'я.

Крім "Саратовських авіаліній", Ан-148 експлуатує ще одна комерційна компанія - АК "Ангара". Повітряні судна цього типу також є в розпорядженні спеціального льотного загону "Росія", літаки якого перевозять високопоставлених російських чиновників, а також МНС і міністерства оборони.

Як повідомили в Росавіації, після катастрофи в Підмосков'ї була проведена позапланова перевірка "Саратовських авіаліній", за результатами якої термін дії сертифіката експлуатанта авіакомпанії обмежили до 27 квітня.

"Є зауваження до персоналу, до виробника. Перший пункт наших приписів говорить про те, щоб призупинити польоти всіх повітряних суден, які експлуатуються авіакомпанією "Саратовські авіалінії". Така рекомендація є. Після того як льотні склади пройдуть тестування, пройдуть перевірку відповідну, будемо дивитися, як далі вчинити", - уточнив голова Ространснагляду Басаргін.

Поряд з Ан-148, в авіапарку "Саратовських авіаліній" є й інші літаки: Як-42Д і Embraer E-195. У цей час "Саратовські авіалінії" працюють у штатному режимі, жоден рейс не скасовано.

Ан-148 - близькомагістральний регіональний літак, розроблений українським конструкторським бюро імені Олега Антонова, виготовлений на держпідприємстві "Антонов" з 2004 року. У Росії ці літаки за українською ліцензією робить Воронезький авіабудівний завод (ВАЛТ). Перший політ повітряного судна російського складання був у 2009 році.

11 лютого Ан-148 "Саратовських авіаліній", що летів з Москви в Орськ, розбився незабаром після вильоту з "Домодєдово". На його борту перебували 65 пасажирів і шість членів екіпажу, всі вони загинули. Комісія Міждержавного авіаційного комітету дійшла висновку, що до катастрофи могло призвести обмерзання приймачів повітряного тиску, через який пілоти не змогли правильно визначити швидкість літака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram