ГоловнаСвіт

Голови МЗС 13 країн ЄС домовилися уникати підтримки популістів в Україні

Політична ситуація в Україні напередодні виборів є викликом також і для Євросоюзу.

Голови МЗС 13 країн ЄС домовилися уникати підтримки популістів в Україні
Фото: Depositphotos\julia_berezovska

Міністри закордонних справ Європейського Союзу домовилися уникати підтримки популістів в Україні, навіть якщо вони керуються реформістськими й антикорупційними гаслами.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на непублічний документ з питання реформ в Україні, підготовлений 13 країнами-членами ЄС.

"Ми не будемо утримуватися від відвертих заяв, коли є така необхідність. Але при цьому ми повинні уникати створення платформи для популістів, навіть якщо ті взяли на озброєння реформістські й антикорупційні гасла", - йдеться в повідомленні.

У ЄС впевнені в необхідності допомагати українському уряду протидіяти неправдивій тезі про те, що з 2014 року в Україні "нічого не змінилося".

"Уже чути популістські аргументи, мовляв, успішне і добре функціональне суспільство може бути створене без болісних змін", - відзначають автори документа, додаючи, що за таких обставин вибори 2019 року стануть випробуванням для України.

Також, на їхню думку, політична ситуація в Україні напередодні виборів є викликом і для Євросоюзу.

"Не існує швидких шляхів до успіху, немає швидких рецептів виправлення проблем, деякі речі дійсно важливі", - наголошується в документі.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко гарантував продовження реформ, незважаючи на наближення виборів. Раніше посол ЄС Г'юг Мінгареллі назвав ідіотами тих, хто не помічає реформ в Україні.

Про те, як популісти впливають на ставлення українців до реформ, також читайте в матеріалі LB.ua.

Саме популістські партії зараз мають найвищі рейтинги в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram