ГоловнаСвіт

Столтенберг: Росія стає все більш непередбачуваною і агресивною

НАТО готове до відповіді в разі нападу на будь-якого члена Альянсу, але не прагне до війни і виступає за політику стримування.

Столтенберг: Росія стає все більш непередбачуваною і агресивною
Фото: пресс-служба президента Украины

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що Альянсу слід збільшити оборонний потенціал і готовність до активних дій через непередбачуваність Росії.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Welt am Sonntag.

Він зазначив, що НАТО готове до відповіді в разі нападу на будь-якого члена Альянсу, але в той же час не прагне до війни, а виступає за політику стримування.

"Ми завжди готові відповісти, коли один з членів Альянсу піддається військовому нападу. Ми хочемо стійкого стримування. Ми не хочемо війни. Наша мета - деескалація", - додав Столтенберг, зазначивши, що Росія стає "все більш непередбачуваною і агресивною".

"Ми завжди можемо робити більше і повинні зараз подумати про це. Солсбері, судячи з усього, є наслідком того, що ми спостерігали протягом декількох років - Росія стає все більш непередбачуваною і агресивною", - сказав Столтенберг.

Він також додав, що НАТО готується до зустрічі в форматі "Рада НАТО - Росія", до порядку якої може увійти тема гібридної війни.

"Я думаю, що на саміті НАТО в липні в Брюсселі канцлер Ангела Меркель і її колеги зіткнуться з новими рішеннями", - зазначив генсек НАТО.

Нагадаємо, Столтенберг різко засудив отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки і назвав інцидент "першим використанням, з метою нападу, нервового газу на території альянсу з моменту заснування НАТО".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram