ГоловнаСвіт

Сі Цзіньпіна одноголосно переобрали на посаду голови Китаю

Віце-головою КНР став Ван Цишань.

Сі Цзіньпіна одноголосно переобрали на посаду голови Китаю
Лидер Китая Си Цзиньпин
Фото: EPA/UPG

Депутати першої сесії Всекитайських зборів народних представників (ВЗНП) проголосували за переобрання Сі Цзіньпіна на пост голови КНР, передає РБК з посиланням на газету South China Morning Post.

Цю ініціативу парламентарі, за даними видання, підтримали одноголосно - за продовження повноважень нинішнього китайського лідера висловилися 2970 депутатів.

Віце-головою КНР китайські народні представники обрали колишнього секретаря головного антикорупційного органу Комуністичної партії Китаю Ван Цишаня. South China Morning Post анонсувала його повернення у владні структури країни ще в грудні минулого року. На засіданні в Будинку народних зборів за нього, як уточнює видання, проголосували загалом 2969 осіб, проти висловився лише один депутат.

На пост глави постійного комітету вищого законодавчого органу КНР - Всекитайських зборів народних представників - парламентарії одноголосно обрали члена політбюро Центрального комітету Комуністичної партії Китаю Лі Чжаньшу.

Посаду голови КНР Сі Цзіньпін обіймає з березня 2013 року. Згідно зі старою Конституцією, він повинен був залишити цю посаду 2023 року. Проте раніше Центральний комітет Компартії Китаю вніс пропозицію про зміну основного закону. Раніше згідно з китайською Конституцією одна і та ж особа не могла обиратися на посаду голови країни довше двох термінів поспіль. Однак 11 березня депутати Всекитайських зборів народних представників схвалили поправки до цього документу. Згідно з ними, тепер глава Китаю може переобиратися на посаду необмежену кількість разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram