ГоловнаСвіт

Оглядач CNBC став новим головним економічним радником Трампа

Ларрі Кадлоу належить працювати над переглядом торгової угоди з Канадою і Мексикою.

Оглядач CNBC став новим головним економічним радником Трампа
Фото: CNBC

Президент США Дональд Трамп призначив відомого аналітика, телекоментатора, оглядача каналу CNBC Ларрі Кадлоу своїм новим головним економічним радником.

Трамп оголосив про призначення в четвер у твіттері. "Ларрі Кадлоу стане моїм новим головним економічним радником, очоливши Раду національної економіки. Нашу країну очікує багато років величезних економічних і фінансових успіхів, з низькими податками, неперевершеними інноваціями, справедливою торгівлею і зростанням робочої сили!" - заявив він.

Як зазначає "Голос Америки", Кадлоу змінить на посаді колишнього фінансиста з Волл-стрит Гері Кона, який подав у відставку минулого тижня після виникнення розбіжностей з президентом з приводу торгової політики. Кон програв у суперечці серед радників Трампа, намагаючись переконати президента не вводити високі мита на імпорт сталі й алюмінію.

Кадлоу, який неофіційно виконував обов'язки економічного радника Трампа в перший рік його президентства, також виступав проти введення 25-відсоткового мита на сталь і 10-процентного на алюміній. Однак Кадлоу також був радником Трампа під час передвиборної кампанії 2016 року, а потім разом з міністром фінансів Стівом Мнучином працював над податковою реформою, яку Трампу вдалося провести через Конгрес у грудні.

Він уже був співробітником Білого дому в часи президента Рональда Рейгана, проте згодом працював в основному на телебаченні.

Як очікується, в Білому домі Кадлоу передусім зосередить свою увагу на зусиллях з перегляду Північноамериканської торгової угоди (NAFTA) з Канадою і Мексикою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram