ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністр Словенії пішов у відставку

Його мільярдний інфраструктурний проект заблокувала опозиція.

Прем'єр-міністр Словенії пішов у відставку
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Словенії Мирослав Церар, який очолював уряд з вересня 2014 року, 14 березня 2018 року подав у відставку.

Церар вирішив залишити свою посаду після того, як Верховний суд Словенії ухвалив скасувати підсумки вересневого референдуму про будівництво нової залізниці вартістю €1 млрд, зазначає агентство Reuters.

Тоді виборці підтримали проект будівництва транспортного шляху, покликаного прискорити вантажні перевезення між містом Дівача і словенським портом Копер на узбережжі Адріатичного моря. На проведенні референдуму наполягали лобістська група "Платники податків не здаються" і основна опозиційна партія (правоцентристська Демократична партія Словенії), котрі вважали проект занадто дорогим, незважаючи на готовність Угорщини, яка не має виходу до моря, інвестувати в будівництво €200 млн і на надані Євросоюзом €44,3 млн.

"Проекту завдано удару від тих, хто хоче зупинити позитивний розвиток Словенії. Я не хочу бути частиною таких історій", - заявив Церар.

У червні 2018 року в Словенії повинні відбутися парламентські вибори. У соцопитуваннях партія Церар іде тільки четвертою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram