ГоловнаСвіт

"Газпром" має намір масово скоротити персонал зарубіжних підрозділів

Тим співробітникам, хто потрапив під скорочення, запропонують переведення в Санкт-Петербург.

"Газпром" має намір масово скоротити персонал зарубіжних підрозділів
Фото: EPA/UPG

"Газпром" планує масово скоротити чисельність персоналу своїх зарубіжних підрозділів, повідомляє Немецкая волна.

За даними ознайомлених з ситуацією джерел, співробітників, які потрапили під скорочення, переведуть в Санкт-Петербург. Реорганізація торкнеться структур концерну, що відповідають за торгівлю і експорт, повідомляє Reuters.

Наміри "Газпрому" пов'язані із загальною тенденцією "повернення капіталів" в Росію, вважають джерела агентства. У Росії плани концерну "можна подати як створення робочих місць" всередині країни. Подібний підхід напередодні президентських виборів є "корисним", заявив один зі співрозмовників агентства.

"Газпром" анонсував реорганізацію зарубіжних підрозділів в лютому 2018 року, але не розкрив подробиць. Представник концерну повідомив, що реорганізація "націлена на зміцнення позицій за кордоном". Переведення співробітників "Газпрому" з Лондона в Санкт-Петербург розглядалося керівництвом концерну ще в 2015 році, але було заморожене через можливі труднощі з отриманням кредиту для капіталомістких операцій, стверджує Reuters.

У зарубіжних підрозділах концерну працюють близько 2000 чоловік, приблизно половина з них - у Лондоні. "Газпром" також має представництва в Х'юстоні, Парижі, Сінгапурі та багатьох містах Німеччини. Протягом 15 років концерн вибудував в Європі розвинену мережу філій з метою збільшити свою частку на ринку.

Раніше сьогодні НАК "Нафтогаз України" повідомив про домовленість з російським "Газпромом" про проведення зустрічі до кінця березня. Компанія проінформує "Газпром", що не згодна на розрив газових контрактів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram