ГоловнаСвіт

Екс-президента Південної Кореї допитали у справі про корупцію

Лі Мьон Бак заявляє про "політичну відплату" нинішнього голови держави.

Екс-президента Південної Кореї допитали у справі про корупцію
Фото: globaltimes.cn

Колишнього президента Південної Кореї Лі Мьон Бака в середу, 14 березня, допитала прокуратура у справі про корупцію і зловживання владою.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За інформацією агентства Yonhap, його підозрюють в отриманні хабарів на 11 млрд вонів (понад $10 млн). Звинувачення стверджує, що екс-президент отримував хабарі від Служби національної розвідки, а також низки комерційних структур, включаючи корпорацію Samsung, банківської групи та інших.

Лі Мьон Бак також є фігурантом справи про нелегальний фонд, створений через компанію, яка виготовляла автозапчастини. Звинувачення вважає, що Лі Мьон Бак фактично володів фондом, який зібрав близько 30 млрд вонів. Номінально фонд належав старшому брату екс-президента.

"Я пригнічений", - заявив 77-річний Лі Мьон Бак. Він сказав, що "глибоко шкодує", що потурбував громадськість у той час, як південнокорейська економіка "бореться з труднощами", а на карту поставлено "регіональну безпеку".

Він також відкинув усі звинувачення, заявивши про політичну відплату нинішнього президента Мун Чже Іна.

Нагадаємо, Лі Мьон Бак очолював Південну Корею з 2008 по 2013 рік. Він став п'ятим лідером в історії країни, який зазнав кримінального переслідування.

У лютому відбулося чергове засідання у справі екс-президента Південної Кореї Пак Кин Хе, яку звинувачують у корупції, хабарництві, зловживання владою і розголошенні державних таємниць. Прокурори вимагають засудити Пак Кин Хе до 30 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram