ГоловнаСвіт

У Молдові екс-депутат отримав 14 років в'язниці за шпигунство на користь Росії

Юрій Болбочану був депутатом парламенту у 2001 - 2005 роках, а також і з 2010-го по 2014-й.

У Молдові екс-депутат отримав 14 років в'язниці за шпигунство на користь Росії
Экс-депутат Юрий Болбочану под арестом
Фото: golos.md

Колишнього депутата парламенту Молдови Юрія Болбочану засуджено до 14 років тюремного ув'язнення за звинуваченням у державній зраді і шпигунстві на користь Росії.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на прес-службу Генпрокуратури республіки.

"За вироком суду Кишинева колишній депутат Юрій Болбочану визнаний винним у скоєнні злочину за ст.337 п.1 "Зрада Батьківщині", засуджений до 14 років в'язниці з виконанням покарання у в'язниці закритого типу, з позбавленням права обіймати державні посади на 4 роки", - йдеться в повідомленні.

Вирок не є остаточним, він може бути оскаржений.

Нагадаємо, Болбочану заарештували 17 березня 2017 року, незабаром минав термін його утримання під вартою. Згідно з молдовським законодавством, якщо обвинуваченому не виносять вирок протягом 12 місяців з моменту арешту, його повинні звільнити.

Екс-депутата звинуватили в тому, що, завербований російськими спецслужбами, він збирав і передавав інформацію, яка могла використовуватися проти інтересів Молдови, за матеріальну винагороду. Протягом розслідування було встановлено співпрацю з іноземною розвідувальною службою, яка виражалася в "організації таємних систематичних зустрічей, застосуванні спеціальних методів і техніки, використанні прихованих каналів зв'язку, виплаті грошової компенсації за виконані доручення".

Болбочану був депутатом парламенту у 2001 - 2005 роках, а також і з 2010-го по 2014-й.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram