ГоловнаСвіт

Маск закликав колонізувати Марс до початку Третьої світової

"Краще десь зберегти насіння людської цивілізації, щоб потім усе створити заново, перескочивши відразу через темні часи".

Маск закликав колонізувати Марс до початку Третьої світової
Фото: EPA/UPG

Людство повинно приділяти першочергову увагу колонізації Марса, щоб врятуватися в разі Третьої світової війни.

Про це заявив американський бізнесмен, засновник SpaceX і Tesla Ілон Маск, передає The Guardian.

"Дуже важливо отримати самодостатню базу на Марсі, тому що вона досить далеко від Землі, і [в разі війни] вона швидше виживе, ніж місячна база", - сказав Маск на щорічному ярмарку технологій SXSW в Остіні (США).

За словами засновника SpaceX, в разі Третьої світової "краще десь зберегти насіння людської цивілізації, щоб потім усе створити заново, перескочивши відразу через темні часи".

Маск повідомив, що Space X працює над апаратом BFR (Big Fucking Rocket), який буде запущений у 2019 році і надалі зможе доправляти людей на Марс. При цьому він підкреслив, що колонізація Марса зажадає "величезних підприємницьких ресурсів".

Нагадаємо, 6 лютого найпотужніша ракета у світі Falcon Heavy з власним автомобілем бізнесмена Ілона Маска Tesla Roadster на борту злетіла з космодрому на мисі Канаверал.

Як повідомлялося, влада США в партнерстві з приватними компаніями має намір здійснити пілотований політ на Марс до 2030-х років.

Влітку минулого року Маск назвав імовірну ціну квитка на Марс. За його словами, із сучасними технологіями квиток на Червону планету буде коштувати близько $10 мільярдів. Перші туристичні польоти на Марс можуть стати доступними людству вже 2023 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram