ГоловнаСвіт

Трамп уважає, що Кім Чен Ин готовий піти на мирову

"Ми сядемо й укладемо найбільшу угоду в інтересах усього світу".

Трамп уважає, що Кім Чен Ин готовий піти на мирову
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп уважає, що Північна Корея готова "піти на мирову", після того як глава північнокорейського режиму Кім Чен Ин висловив готовність зустрітися з президентом США.

Про це пише "Голос Америки".

"Я думаю, що час настав", - заявив Трамп під час передвиборного заходу в Пенсільванії на підтримку одного з республіканських кандидатів до Конгресу.

Трамп сказав, що Кім - "людина, озброєна до зубів ракетами", однак "він не буде запускати", коли плануються безпрецедентні перемовини між лідерами Північної Кореї та Сполучених Штатів.

Він додав, що, коли він зустрінеться з Кім Чен Ином, той "відразу ж піде, або ми сядемо й укладемо найбільшу угоду в інтересах усього світу".

У ході виступу, що тривав 75 хвилин, Трамп торкнувся цілої низки питань, особливо наголосивши на значенні пропозиції про зустріч, висунутої північнокорейським лідером. "Кажуть, що Обама міг би це зробити. Повірте мені, він не зробив би цього. Між іншим, Буш і Клінтон могли б це зробити. Усі могли б це зробити. Обама міг би зробити це. У Обами був шанс", - зазначив президент Трамп.

Нагадаємо, що раніше глава південнокорейської делегації Чон Ий Ен, який нещодавно побував у Північній Кореї і бачився з Кім Чен Ином, передав Трампу послання від північнокорейського лідера. За словами глави делегації, лідер КНДР погодився провести денуклеаризацію та заявив про готовність відмовитися від випробувань ракет і ядерних боєголовок.

Білий дім зазначав, що американський президент готовий провести зустріч до травня цього року. Як наголошував Вашингтон, санкції проти КНДР, незважаючи на це, залишаться чинними. Після цього Дональд Трамп заявив, що Кім Чен Ин пообіцяв не проводити ракетних випробувань до зустрічі з ним.

28 листопада 2017 року КНДР випробувала нову балістичну ракету "Хвасон-15". Якщо заяви про характеристики ракети є правдою, то в зоні ураження КНДР тепер не лише Гаваї, а й уся територія США та майже весь інший світ, за винятком Південної Америки й віддалених частин Африки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram