ГоловнаСвіт

Відправлення гумколони в Східну Гуту відклали через бої

Це вже друга спроба за три дні доставити предмети першої необхідності постраждалим жителям.

Відправлення гумколони в Східну Гуту відклали через бої
Фото: EPA/UPG

Відправлення гуманітарної колони для жителів Східної Гути в тяжкому становищі, яка повинна була прибути в сирійський регіон у четвер, 8 березня, відкладено, повідомляє DW.

"Обстановка на місці є надто небезпечною, щоб допомога була доставлена відповідно до оголошених планів... У таких умовах ми не можемо виконати задумане", - заявила представниця Міжнародного Комітету Червоного Хреста Інги Седки.

Допомога повинна була бути надана приблизно 70 тисячам осіб у місті Дума.

У понеділок, 5 березня, перша спроба доставити предмети першої необхідності жителям регіону була перервана через обстріл. Із 46 вантажівок, які входили в колону, розвантажити змогли тільки 32.

У середу, 7 березня, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав усі сторони конфлікту створити умови для доставки гуманітарної допомоги нужденним.

Того ж дня стало відомо, що сирійські урядові війська просунулися углиб регіону Східна Гута.

Як повідомляє правозахисна організація "Сирійська наглядова рада з прав людини" (SOHR), армія Асада і союзні їм озброєні загони за підтримки артилерії розчленували оборону повстанців. Тепер регіон фактично розділений на північну і південну частини. З початку наступу урядові війська відбили у збройної опозиції вже майже половину території Східної Гути.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram