ГоловнаСвіт

Спецпрокурор США зажадав від Трампа листування з 2015 року

Запит про надання інформації стосується також дев'яти соратників президента.

Спецпрокурор США зажадав від Трампа листування з 2015 року
Фото: EPA/UPG

Спецпрокурор з питань Росії Роберт Мюллер, який розслідує втручання РФ у президентську кампанію в США в 2016 році, почав просити в президента країни Дональда Трампа і його радників листи і документи з 2015 року.

Про це повідомляє телеканал NBC News з посиланням на копію запиту.

"Слідчим потрібні електронні листи, текстові повідомлення, робочі звіти, телефонні журнали та інші документи з 1 листопада 2015 року, коли Трамп почав свою передвиборну кампанію", - сказано в повідомленні. До цього часу Трамп вів свою виборчу кампанію вже 4,5 місяця.

Як зазначає телеканал, запит про надання інформації стосується не тільки президента, а й дев'яти колишніх і нинішніх співробітників його адміністрації. Серед них екс-радник Стів Беннон, колишній голова передвиборного штабу Пол Манафорт, адвокат Майкл Коен, діловий партнер і учасник кампанії Рік Гейтс, директор з комунікацій Білого дому Хоуп Хікс, яка оголосила про відхід у відставку.

Американські спецслужби підозрюють, що Кремль втрутився в виборчу кампанію в США, щоб допомогти Дональду Трампу перемогти на виборах. Призначений у травні 2017 року спеціальний прокурор Роберт Мюллер, а також кілька комітетів Конгресу займаються розслідуванням того, чи не вступали члени виборчого штабу Трампа в змову з представниками Кремля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram