ГоловнаСвіт

В ООН повідомили про 600 загиблих у Східній Гуті з 18 лютого

Населенню не вдається скористатися оголошеними РФ щоденними п'ятигодинними гуманітарними паузами.

В ООН повідомили про 600 загиблих у Східній Гуті з 18 лютого
Фото: EPA/UPG

В обложеній сирійськими військами Східній Гуті з 18 лютого внаслідок авіаударів та обстрілів загинули близько 600 людей, понад 2000 зазнали поранень, повідомляє Німецька хвиля.

Регіональний представник ООН у Сирії Панос Мумціс 4 березня заявив, що в регіоні посилюються бої, гине все більше людей, продовжують надходити повідомлення про голод серед населення та завдання ударів по лікарнях. Він заявив про ескалацію насильства в Східній Гуті та наголосив, що "колективне покарання цивільного населення є просто неприйнятним", передає Reuters.

Раніше повідомлялося, що сирійські урядові війська просуваються вглиб Східної Гути. За відомостями "Сирійської наглядової ради з прав людини" (SOHR), армія президента Сирії Башара Асада вже захопила кілька сіл.

Уряд Сирії 4 березня має впустити в Думу - один з районів Східної Гути - колону з медикаментами і продовольством для 180 тисяч людей. Досягти інших домовленостей з Дамаском про гуманітарну допомогу поки що не вдалося.

Росія оголошувала про введення щоденних п'ятигодинних гуманітарних пауз у Східній Гуті - з 9.00 до 14.00. Повідомляється, що населення ними скористатися поки що не змогло.

Тоді як Рада Безпеки ООН 24 лютого ухвалила резолюцію про тимчасове припинення вогню в Сирії на термін у 30 днів для доправлення гуманітарної допомоги та евакуації поранених, які потребують медичної допомоги. Це не стосується, однак, військових дій проти ряду терористичних організацій.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram