ГоловнаСвіт

Міністр оборони Молдови наполягає на модернізації і переозброєнні армії за стандартами ЄС і НАТО

"Будь-яка армія повинна бути, перш за все, добре озброєна, а не тільки оснащена перев'язувальним матеріалом".

Міністр оборони Молдови наполягає на модернізації і переозброєнні армії за стандартами ЄС і НАТО
Еуджен Стурзо
Фото: Totul.md

Міністр оборони Молдови Еуджен Стурза буде і надалі наполягати на модернізації і переозброєнні Національної армії за стандартами ЄС і НАТО.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи рішення президента Ігоря Додона включити до порядку денного Вищої Ради безпеки питання про доцільність оснащення армії "летальною зброєю", передає "Укрінформ"

"Я неодноразово публічно заявляв про своє бажання встановити коректні інституційні відносини з адміністрацією президента Молдови, при цьому завжди буду реагувати на некоректне тлумачення діяльності Міноборони. Згідно з оприлюдненими в ЗМІ заявами президента, до порядку денного Вищої ради безпеки включено питання, пов'язане з моїми твердженнями про необхідність відновлення процесу переозброєння армії", - написав Стурза.

Голова Міноборони шкодує у зв'язку з тим, що "президент, перш ніж включити до порядку денного питання про переозброєння армії, посилається на спекулятивні дані ЗМІ, а не на достовірну інформацію, яку глава держави може отримати з перших уст від міністра оборони".

"Будь-яка армія повинна бути, перш за все, добре озброєна, а не тільки оснащена перев'язувальним матеріалом, а Національна армія Молдови проходить сьогодні через складний період модернізації і реформ. Сподіваюся, що пан президент не хоче, щоб у Молдови була слабка, формальна армія. Я і надалі буду наполягати на реформуванні армії, на її модернізації і переозброєнні, а також підвищенні професіоналізму військовослужбовців і ефективності їхніх дій", - підсумував Стурза.

Раніше президент Молдови Ігор Додон заявив, що включив до порядку денного Вищої ради безпеки питання про "Національну стратегію оборони, зокрема, у зв'язку з останніми заявами міністра оборони Еуджена Стурзи про необхідність придбання летальної зброї для Національної армії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram