ГоловнаСвіт

Американська телекомунікаційна корпорація Comcast запропонувала $30,8 млрд за британського мовника Sky

Раніше британську компанію намагався викупити медіа-магнат Руперт Мердок.

Американська телекомунікаційна корпорація Comcast запропонувала $30,8 млрд за британського мовника Sky
Фото: bluestonecomm.com

Американська телекомунікаційна корпорація Comcast запропонувала 22,1 млрд фунтів ($30,8 млрд) за британського мовника Sky.

Про це повідомляють на сайті Comcast

Раніше 21st Century Fox Руперта Мердока, якій уже належать 39% акцій Sky, запропонувала 18,5 млрд фунтів за відсутній 61%.

Comcast запропонувала 12,5 фунта за кожну акцію Sky. У документах компанії сказано, що ця ціна на 16% вища від пропозиції 21st Century Fox.

"Ми хотіли б купити Sky цілком і хочемо зараз придбати понад 50% її акцій", - заявив гендиректор Comcast Браян Робертс. За його словами, Comcast хоче використовувати Sky як майданчик для зростання свого бізнесу в Європі.

Про пропозицію 21st Century Fox витратити 18,5 млрд фунтів на консолідацію Sky стало відомо в грудні 2017 року. Минулу спробу отримати контроль над корпорацією Мердок робив 2011 року, але тоді його планам завадив скандал з прослуховуванням ньюзмейкерів журналістами таблоїду News of the World. У лютому 2018 року антимонопольне відомство Великобританії попередньо не схвалило угоду 21st Century Fox і Sky, заявивши, що угода не послужить громадським інтересам.

Також у грудні минулого року Walt Disney заявив, що купить розважальні активи корпорації 21th Century Fox з боргами і з 39% Sky за $66,1 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram