ГоловнаСвіт

У справі про спробу контрабанди кокаїну з Аргентини в РФ через посольство заарештували 3 осіб

Затримання здійснили в Москві у грудні 2017 року.

У справі про спробу контрабанди кокаїну з Аргентини в РФ через посольство заарештували 3 осіб
Чемоданы с кокаином в посольстве РФ в Аргентине
Фото: clarin.com

У справі про спробу контрабанди кокаїну з Аргентини в Росію через посольство заарештували трьох осіб.

Відповідне рішення прийняв російський суд, їх арешт буде чинним до квітня, повідомляє "Интерфакс" з посиланням на поінформоване джерело.

Трьом фігурантам справи висунули звинувачення за статтями про замах на контрабанду наркотиків і спробу їх незаконного виробництва, збуту або пересилання. Усіх трьох затримали в Москві у грудні 2017 року. Кримінальну справу про спробу контрабанди наркотиків в Росії порушили в листопаді.

Про те, що у школі при посольстві Росії в Аргентині знайшли 12 валіз із 389 кілограмами кокаїну, стало відомо 22 лютого. Валізи були зареєстровані як дипломатичний багаж. Аргентинська поліція за сприяння посла РФ Віктора Корнеллі замінила кокаїн на борошно і дозволила переправити валізи в Росію.

Один із затриманих за підозрою в спробі контрабанди - російський дипломат, повідомила міністр безпеки Аргентини Патрисія Буллріч. Також були затримані люди, які хотіли отримати валізи після їх прибуття в Росію.

У МЗС Росії заявили, що валізи належали "співробітнику технічного складу установи, який закінчив на той час відрядження за строковим трудовим договором". Інформацію про плани відправити кокаїн в Росію дипломатичною поштою в МЗС РФ спростували, заявивши, що її вміст визначають не технічні співробітники.

Пізніше газета The Telegraph повідомила, що валізи з борошном замість наркотику доправили в Росію літаком секретаря Радбезу Росії Миколи Патрушева. В апараті Радбезу цю інформацію відкинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram