ГоловнаСвіт

Роскомнагляд розблокував сайт Навального

Навальний видалив посилання на розслідування про Дерипаску та віце-прем'єра РФ зі свого сайту.

Роскомнагляд розблокував сайт Навального
Роскомнадзор
Фото: geektimes.ru

Роскомнагляд виключив з реєстру забороненої інформації сторінки сайту Олексія Навального з розслідуванням про бізнесмена Олега Дерипаску, віце-прем'єра Сергія Приходька і Настю Рибку.

Про це RNS повідомив представник відомства.

Він пояснив це рішенням Фонду боротьби з корупцією видалити розслідування з сайту navalny.com. "У зв'язку з рішенням Усть-Лабінського районного суду Краснодарського краю до Єдиного реєстру забороненої інформації були включені дві сторінки зазначеного вами сайту. У зв'язку з виконанням адміністрацією інтернет-ресурсу вимог суду ці сторінки в понеділок, 26 лютого, з Єдиного реєстру виключені", - повідомив він.

Про рішення видалити розслідування з сайту Навальний повідомив 22 лютого в ефірі "Навальний Live". Він пояснив, що в основному всі дивляться розслідування на YouTube, тому посилання на його сайті більше не потрібне. "Тому ми зараз його закриємо, перенесемо всю цю інформацію на зовнішнє посилання, тобто воно нікуди не зникне, і люди будуть його знаходити", - сказав він. 

Про початок блокування сайту Навальний повідомив у Twitter 15 лютого, зазначивши, що деякі провайдери не встигли оперативно виконати це рішення Роскомнагляду. Відомство пояснило внесення сторінок з сайту Навального до реєстру забороненої інформації рішенням Усть-Лабінського районного суду Краснодарського краю, який його прийняв як забезпечувальний захід за позовом Дерипаски.

Бізнесмен звинуватив модель Анастасію Вашукевич, відому як Настя Рибка, і Олександра Кирилова (Алекса Леслі) в незаконному розповсюдженні інформації про його приватне життя. Розслідування Навального базується на блогах Леслі та Рибки і книзі Рибки про "спокушання мільярдерів". У розслідуванні Навальний трактує як хабар відпочинок віце-прем'єра Сергія Приходька на яхті Дерипаски. Третьою стороною в позові Дерипаски є Роскомнагляд. Instragram вже видалив два пости Вашукевич, які були внесені до реєстру забороненої інформації.

Як повідомляли раніше сьогодні, на курорті в Таїланді затримали 10 росіян за секс-тренінг для туристів. Серед затриманих - секс-тренер Олександр Леслі (Кирилов) і Анастасія Рибка (Вашукевич), які стали відомі в зв'язку з розслідуванням Навального про "неформальні переговори" Дерипаски з Приходьком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram