ГоловнаСвіт

Рада Безпеки ООН одноголосно ухвалила резолюцію про припинення вогню в Сирії

Перемир'я використають для доправлення гуманітарної допомоги та евакуації поранених.

Рада Безпеки ООН одноголосно ухвалила резолюцію про припинення вогню в Сирії
Фото: пресс-служба президента

Рада Безпеки ООН 24 лютого одноголосно ухвалила резолюцію про припинення вогню в Сирії. У документі, який підтримали всі 15 країн Радбезу, включаючи Росію, міститься заклик до 30-денного перемир'я для доправлення гуманітарної допомоги та евакуації цивільних, які потребують медичної допомоги.

Про це пише Reuters.

Резолюцію ухвалено на тлі ескалації в Східній Гуті - передмісті Дамаска. З 4 лютого сирійський уряд і його союзники активізували наступальну операцію проти утримуваної опозицією Східної Гути. Цього тижня по житлових районах обложеної Східної Гути сирійська влада завдали десятки повітряних і сотні наземних ударів. Зруйновано багато будинків і будівлі лікарень. Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини стверджує, що за тиждень у Східній Гуті загинули понад 500 цивільних.

Голосування за цю резолюцію мало відбутися ще 22 лютого, але постпред Москви в Раді Безпеки Василь Небензя дав зрозуміти, що не підтримає його. Оскільки Росія володіє правом вето й може заблокувати будь-яку резолюцію Радбезу ООН, його глава переніс засідання з цього питання.

Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель після цього надіслали спільний лист президенту Росії Володимиру Путіну з проханням схвалити резолюції Радбезу ООН про перемир'я в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram