ГоловнаСвіт

У різних містах Афганістану за останню добу сталося чотири теракти

Жертвами вибухів стала щонайменше 31 людина.

У різних містах Афганістану за останню добу сталося чотири теракти
Блок-пост у дипломатического района в Кабуле, где произошел взрыв
Фото: EPA\UPG

В Афганістані в суботу, 24 січня, відбулося чотири теракти, в результаті яких загинула щонайменше 31 людина, повідомляє "Немецкая волна".

Так, вранці в суботу смертник підірвався поруч з дипломатичним кварталом в Кабулі. Ймовірно, вибухівка містилася в жилеті терориста. Відповідальність за атаку взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава". Як повідомляє інформагентство ІДІЛ Amaq, метою був офіс афганської спецслужби. В результаті цієї атаки загинули три особи, шестеро отримали поранення, двоє з них у критичному стані, заявив представник міністерства внутрішніх справ Наджиб Даниш.

Також в ніч на суботу бойовики терористичного угруповання "Талібан" атакували блокпост афганської армії в провінції Фарах. Представник місцевої влади Хаїр Мухаммад Нурзай повідомив, що в результаті атаки загинули 25 осіб. Нурзай додав, що таліби викрали зброю, що зберігалася на блокпосту. Під час теракту загинули двоє нападників.

"Талібан" також взяв на себе відповідальність за дві атаки. Подвійний теракт стався в провінції Гільменд. Одна з машин, начинених вибухівкою, вибухнула на парковці афганської спецслужби. Загинула одна людина, ще 16 отримали поранення.

Ще один автомобіль вибухнув поблизу військової бази в Гільменді, там загинули щонайменше двоє військових.

Нагадаємо, раніше "Талібан" заявив про готовність закінчити війну в Афганістані шляхом діалогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram