ГоловнаСвіт

Спецпрокурор США Мюллер розслідує зв'язки зятя Трампа в РФ і за її межами

Джаред Кушнер міг використовувати посаду радника президента для вирішення бізнес-питань.

Спецпрокурор США Мюллер розслідує зв'язки зятя Трампа в РФ і за її межами
Джаред Кушнер
Фото: EPA/UPG

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер розслідує зусилля Джареда Кушнера із залучення іноземних інвесторів за межами Росії для фінансування своєї компанії під час роботи перехідної адміністрації Білого дому, в тому числі в Китаї.

Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на телеканал CNN.

Команда Мюллера вивчає розмови Кушнера під час його роботи в перехідній адміністрації Білого дому, щоб отримати фінансування для офісної будівлі, розташованої за адресою 666 5-та авеню в Нью-Йорку після низки фінансових невдач, пише видання з посиланням на джерела, близькі до розслідування.

Зазначають, що Кушнер зіграв ключову роль у контактах перехідної команди Трампа з іноземними урядами. Він також говорив, що за цей час спілкувався з представниками з понад 15 країн. Раніше вважалося, що розслідування зосередилося на контактах головного радника і зятя президента з представниками Росії.

Через тиждень після виборів, 8 листопада 2016 року, Кушнер зустрівся з головою та іншими керівниками китайської групи Anbang Insurance. За даними New York Times, Кушнер і керівник Anbang Insurance У Сяйхуей були близькі до завершення угоди про інвестування, але переговори провалилися.

За даними ЗМІ, інші ділові угоди, які розслідує Мюллер, включають переговори про те саме майно з колишнім прем'єр-міністром Катару Хамадом бен Джасім бін Джабер Аль Тані. Але ця угода також зазнала невдачі.

"Під час всестороннього співробітництва пана Кушнера щодо всіх запитів не було поставлено жодного запитання, не подано жодного документа щодо угод, пов'язаних з нерухомістю на 666 5-а Авеню або Kushner Co... Не було жодної причини ставити під сумнів ці звичайні ділові операції", - розповів в інтерв'ю CNN адвокат Кушнера Аббе Ловелл.

Під час роботи перехідної адміністрації Кушнер також зустрічався з головою російського "Внешэкономбанка" Сергієм Горковим, але на слуханнях у Конгресі він заявив, що зустріч мала офіційний характер. У банку ж заявили, що переговори були частиною серії ділових зустрічей. Мюллер також розслідує і цю зустріч.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Кушнер дав Мюллеру свідчення в рамках розслідування російського втручання в президентські вибори у США 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram