ГоловнаСвіт

Австралія звинуватила Росію в причетності до кібератаки вірусу NotPetya

Уряд прийшов до висновку, що хакери користувалися держпідтримкою РФ.

Австралія звинуватила Росію в причетності до кібератаки вірусу NotPetya
Фото: AndreyPopov\Depositphotos

Австралія слідом за Сполученими Штатами звинуватила Росію в хакерській атаці з використанням вірусу-здирника NotPetya.

Про це йдеться в заяві міністра у справах правоохоронних органів і кібербезпеки країни Енгуса Тейлора.

"Ґрунтуючись на інформації австралійської розвідки і після консультацій з владою США та Об'єднаного Королівства, уряд Австралії прийшов до висновку, що влада Росії підтримувала відповідальних за інцидент", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що найбільше від NotPetya постраждала Україна, але шкідливе програмне забезпечення поширилося по всьому світу і вплинуло на роботу низки великих компаній.

"Австралійський уряд засуджує поведінку Росії, яка створює серйозні ризики для світової економіки, державних операцій і послуг, ділової активності та безпеки і благополуччя окремих осіб", - підкреслюється в заяві.

Напередодні Білий дім звинуватив Росію в кібератаці на Україну, пообіцявши "наслідки". Раніше уряд Великобританії заявив, що Росія відповідальна за кібератаки з використанням цього вірусу.

Раніше голова міноборони Данії Клаус Йорт Фредеріксен говорив про причетність Росії до атаки NotPetya. У січні в ЦРУ заявили, що кібератаку організували російські військові.

Нагадаємо, кібератака вірусу NotPetya відбулася 27 червня 2017 року. Від вірусу-здирника постраждали безліч українських об'єктів: аеропорт "Бориспіль", "Укрпошта", "Укртелеком", а також низка міністерств і банківських систем. У Британії від вірусу постраждали десятки організацій, у тому числі поштові служби, а також рекламні, юридичні, логістичні та фінансові компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram