ГоловнаСвіт

Російські провайдери почали блокувати сайт Навального

Блокування сайту Навального здійснюється на підставі наказу Роскомнагляду.

Російські провайдери почали блокувати сайт Навального
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

У Росії сайт опозиційного політика Олексія Навального став недоступний для частини користувачів.

Користувачі Twitter пишуть, що сторінка не відкривається у користувачів МТС, Yota, МГТС і "Мегафона".

Блокування сайту Навального здійснюється на підставі наказу Роскомнагляду, який, своєю чергою, виконує рішення Усть-Лабінського районного суду в Краснодарському краї. Туди подав позов бізнесмен Олег Дерипаска.

Раніше, 13 лютого, Навальний подав до суду на Роскомнагляд, який зажадав видалити з сайту Navalny.com інформацію про розслідування про мільярдера Олега Дерипаску та віце-прем'єр-міністра РФ Сергія Приходька.

Днем раніше Роскомнагляд пригрозив Instagram і YouTube блокуванням сторінок через ролики про Дерипаску, а сайт Навального внесли до реєстру заборонених сайтів у Росії.

Раніше Навальний опублікував розслідування про "неформальні переговори" Дерипаски і заступника голови уряду Сергія Приходька на яхті бізнесмена біля берегів Норвегії. Фонду боротьби з корупцією вдалося з'ясувати це, проаналізувавши публікації в Instagram Насті Рибки, яка була з ними на яхті, і в її книзі "Щоденник зі зваблення Мільярдера, або Клон для олігарха".

Навальний вважає, що прогулянка Приходька на яхті Дерипаски є хабарем держслужбовцю. Політик також звернув увагу на дачний будинок чиновника в кооперативі "Сосни" і дві квартири в елітному будинку в центрі Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram