ГоловнаСвіт

Концерн "Калашников" втратив до 90% світового ринку цивільної зброї через санкції

Російський концерн пояснив, що "негативний вплив зниження курсу національної валюти позначився на виробничій діяльності".

Концерн "Калашников" втратив до 90% світового ринку цивільної зброї через санкції
Фото: www.aif.ru

Введені проти російського АТ "Концерн "Калашников" (входить у держкорпорацію "Ростех") санкції закрили підприємству вихід на 70-90% світового ринку цивільної зброї.

Про це йдеться у квартальному звіті підприємства, передає "Інтерфакс-Україна".

"Секторальні санкції, введені 2014 року проти АТ "Концерн "Калашников" з боку США, країн Євросоюзу, Канади, Японії, Австралії та інших, негативно вплинули на підприємство: країни, які ввели санкції, закрили АТ "Концерн "Калашников" вихід на 70-90% світового ринку цивільної зброї", - йдеться у звіті за четвертий квартал 2017 року.

"Проведено відключення підприємства від міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів SWIFT, що ускладнює оплату постачання на експорт спортивно-мисливської зброї", - йдеться також у документі.

При цьому наголошується, що "в найближчі 5-7 років імовірність зняття цих санкцій мінімальна".

"Негативний вплив зниження курсу національної валюти позначився на виробничій діяльності", - повідомляють у квартальному звіті.

Також уточнюють, що концерн "Калашников" у виробництві продукції використовує закуплені комплектуючі, які містять імпортні компоненти. "Зниження курсу національної валюти призвело до подорожчання закупівель сировини, матеріалів, закуплених комплектуючих виробів, інструментів і т.д., вартість яких залежить від курсів іноземних валют", - йдеться в документі.

Нагадаємо, в червні 2016 року повідомлялося, що у США задумалися про виробництво аналога автомата Калашникова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram