ГоловнаСвіт

Уряд Асада попередив Ізраїль про "сюрпризи" в разі атаки на Сирію

Ізраїль має намір продовжувати операції в Сирії.

Уряд Асада попередив Ізраїль про "сюрпризи" в разі атаки на Сирію
Военные ООН смотрят на границу между Израилем и Сирией
Фото: EPA\UPG

Ізраїль зіткнеться з "новими сюрпризами" в тому випадку, якщо ще раз атакує територію Сирії.

Про це заявили в Дамаску після того, як сирійська протиповітряна оборона збила ізраїльський винищувач, передає агентство Рейтер

Винищувач F-16 було збито на півночі Ізраїлю в суботу, 10 лютого, коли він повертався на базу після рейду на позицію сирійських військ, з якої, за версією ізраїльської влади, на територію єврейської держави було запущено дрон іранського виробництва. Як відомо, Іран підтримує правлячий у Сирії режим Башара Асада.

"Будьте повністю впевнені, що агресор буде вкрай здивований, тому що він думав, що ця війна - війна на виснаження, якій Сирія піддається роками - зробила Сирію нездатною протистояти атакам", - заявили в МЗС Сирії.

Збитий F-16 - перший ізраїльський винищувач, втрачений з часів війни в Лівані в 1982 році. Екіпаж літака вижив, катапультувався з підбитого літака.

Ізраїль відповів на підбитий літак знищенням приблизно половини сирійських зенітних батарей, повідомило Рейтер джерело в ізраїльській армії. Крім того, Ізраїль заявив про намір продовжувати військові місії в Сирії.

"Ми продовжимо захищати життєво важливу для нас безпеку й інші інтереси. І я хотів би перефразувати добре відоме прислів'я: "Зараз не час гавкати, зараз час кусати", - заявив голова Міноборони Ізраїлю Авігдор Ліберман.

Нагадаємо, США підтримали Ізраїль у конфлікті з союзниками Асада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram