ГоловнаСвіт

Нью-Йорк планує витратити $500 тис. на захист виборів від хакерів

Останніми роками виборча комісія Нью-Йорка зіткнулася з низкою проблем.

Нью-Йорк планує витратити $500 тис. на захист виборів від хакерів
Билл де Блазио
Фото: EPA/UPG

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо заявив про намір витратити 2018 року $500 тис. на захист міської системи голосування від хакерів.

Про це The Wall Street Journal повідомили представники міської адміністрації.

За їхніми словами, мер вважає, що ці додаткові заходи кібербезпеки необхідні.

"Зараз мало що важливіше, ніж захист наших виборів від тих, хто намагається скомпрометувати нашу демократію. Оскільки кіберможливості зарубіжних супротивників і місцевих провокаторів розвиваються, також повинні розвиватися і місцеві протоколи захисту, щоб наші вибори залишалися чесними", - йдеться в заяві де Блазіо. Він сформулює свої пропозиції 13 лютого ввечері в Брукліні.

WSJ нагадала про розслідування можливого втручання Росії у вибори президента США 2016 року. Наприкінці січня 2018 року директор ЦРУ Майк Помпео заявив, що розвідка не помітила значного спадання російської "диверсійної діяльності" в Європі та США, і висловив упевненість, що Росія спробує втрутитися в американські парламентські вибори восени 2018 року. Росія всі звинувачення традиційно відкидає.

Видання також нагадало про проблеми виборчої комісії Нью-Йорка: останніми роками часто ламаються електронні урни для голосування, виборці скаржаться на довгі черги на дільницях і на частий переїзд дільниць на інші адреси. У 2016 році напередодні праймеріз комісія випадково виключила 117 тис. виборців зі списків. У результаті перевірок двох співробітників комісії відсторонили від роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram