ГоловнаСвіт

Близько 13 млн сирійців стали вимушеними переселенцями, - дослідження

Більшість сирійських переселенців живе на Близькому Сході, близько мільйона - в Європі й Америці.

Близько 13 млн сирійців стали вимушеними переселенцями, - дослідження
Сирийские беженцы
Фото: comments.ua

Близько 13 млн громадян Сирії стали вимушеними переселенцями після шести років громадянської війни в САР.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного американським дослідницьким центром Pew Research Center. 

Таким чином, за інформацією дослідників, вимушеними переселенцями стали приблизно шість з 10 сирійців довоєнного періоду.

Дослідження також показало, що більш ніж 6 млн сирійців (49%) стали вимушеними переселенцями на території своєї країни. Це число залишається практично незмінним упродовж останніх років, відзначають дослідники.

Крім того, понад 5 млн сирійців змушені були тікати в сусідні країни на Близькому Сході або в Північну Африку. 3,4 млн з них живуть у Туреччині, мільйон - у Лівані, 600 тис. - у Йордані, близько 250 тис. - в Іраку. Ще близько 150 тис. осіб живуть у таких західноафриканських країнах, як Єгипет і Лівія. 

Ще близько мільйона сирійців з початку сирійського конфлікту стали шукачами притулку в Європі. З них близько 500 тис. попрямували до Німеччини, понад 110 тис. - до Швеції, ще близько 50 тис. - до Австрії. Відзначають, що майже всі сирійські заявники, які подали прохання про притулок в Європі в 2015-2016 роках або вже отримали позитивну відповідь, або очікують рішення.

Окремо згадуються тисячі сирійців, які, на відміну від співвітчизників, котрі прибули в Європу і просили про притулок на місці, подали попередні запити на притулок в Європі.

Також близько 100 тис. сирійців (менш ніж 1% від числа сирійських біженців) живуть у Північній Америці. Так, 52 тис. сирійців осіли в Канаді, 21 тис. - у США. Крім того, в США близько 8000 сирійців отримали статус "тимчасово захищених осіб" у рамках федеральної програми, яка дає деяким іммігрантам тимчасове обмеження на життя і роботу в США в зв'язку з війнами або катастрофами на їхній батьківщині.

За оцінками правозахисників, жертвами громадянської війни в Сирії з березня 2011 року стали понад 480 тис. осіб.

Нагадаємо, в січні в Німеччині партії домовилися обмежити прийом біженців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram