ГоловнаСвіт

Сирійські системи ППО збили ізраїльський винищувач F-16

Системи спрацювали після того, як авіація Ізраїлю завдала удару по "іранських цілях" у Сирії.

Сирійські системи ППО збили ізраїльський винищувач F-16
Сбитый в Сирии израильский истребитель
Фото: EPA\UPG

Ізраїльська авіація завдала удару по "іранських цілях" у Сирії, після чого по літаках відкрили вогонь з систем ППО. В результаті один з винищувачів впав на півночі Ізраїлю, льотчики живі, заявили ізраїльські військові. Про це повідомляє ВВС.

За словами представника армії Ізраїлю підполковника Йонатана Конрікуса, над територією країни перехопили іранський безпілотник, який запущено з території Сирії. Після чого ізраїльтяни у відповідь атакували "іранські цілі" в Сирії.

Метою ударів стали системи управління, які направляли дрон. Підрозділи ППО Сирії, в свою чергу, відкрили масований вогонь по літаках, після чого винищувач F-16 розбився, впавши на території Ізраїлю.

Двоє пілотів перебувають в безпеці - вони катапультувалися і були доставлені в госпіталь, повідомляють ізраїльські військові. Іранський безпілотник перебуває у нас, йдеться в їхній заяві.

Сирійська влада поки що офіційно не прокоментувала інцидент. Раніше в подібних випадках вони звинувачували Ізраїль в агресії і використовували ППО, але до цього часу їм не вдавалося збивати ізраїльські винищувачі.

Водночас державне сирійське агентство САНА з посиланням на анонімне джерело повідомляє, що сирійські ППО нібито підбили більше, ніж один літак. Система ППО відбила напад ВПС Ізраїлю на військову базу в центрі Сирії, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в березні минулого року міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман пригрозив знищити ППО Сирії, якщо вони продовжать обстріл ізраїльських літаків. Тоді сирійські ракети також були випущені по ізраїльських літаках, які завдавали ударів по території Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram