ГоловнаСвіт

Туреччина видала ордер на арешт лідера прокурдської партії, яка критикує операцію в Сирії

Турецька влада звинуватили 17 осіб у спробі провести вуличні протести і сутички під виглядом опозиції.

Туреччина видала ордер на арешт лідера прокурдської партії, яка критикує операцію в Сирії
Турецкие танки на границе с Сирией
Фото: EPA/UPG

Туреччина видала ордер на арешт 17 осіб, у тому числі лідера головної прокурдської політичної партії через критику турецької військової операції "Оливкова гілка" в Сирії.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Після початку військової операції в Африні на північному заході Сирії 21 січня Анкара заявила, що заарештовуватиме тих, хто критикує або виступає проти бойових дій. Раніше близько 600 осіб уже затримали на акціях протесту або після публікації в соціальних мережах критики турецької операції "Оливкова гілка".

У прокуратурі Анкари повідомили, що були видані ордери на арешт ще 17 підозрюваних, яких звинувачують у спробі провести вуличні протести і сутички під виглядом опозиції через наступ у районі Африна. Серед них - Серпіл Кемальбей, співголова Демократичної народної партії (ДНП), яка є другою найбільшою опозиційною партією в парламенті. Повідомляють, що ДНП - єдина велика політична партія, яка протистоїть військовій операції проти курдських повстанців у сирійському Африні.

Партія планує провести свій щорічний з'їзд в Анкарі в неділю, 11 лютого.

Другий співголова партії Селахаттін Демірташ уже перебуває у в'язниці за підозрою у зв'язках з курдськими бойовиками.

Нагадаємо, 21 січня Туреччина почала на півночі Сирії наземну операцію "Оливкова гілка". Турецькі війська перетнули кордон Сирії і разом з бійцями союзної Вільної сирійської армії (FSA) вступили в бойові сутички з курдськими Загонами народної самооборони (YPG), що належать до коаліції Демократичних сил Сирії (SDF).

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої в Туреччині Робітничої партії Курдистану. Курдські бійці активно співпрацювали зі США в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сирії.

2 лютого Туреччина повідомила про ліквідацію 823 терористів у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram